Naaldkunst

uit 1982 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Bladeren

2023

Aida stof bewerkt volgens de eco-print techniek. Daarna de bladeren geborduurd met verschillende borduursteken en garens. 

Groene ringen

2022

Stof veranderen

2022

Nieuwe bast

2020

Wondverzorging

2020

Geraakt door de enorme boomkap, ontstaat het idee om iets te maken dat als een pleister op de wond fungeert. Ik wil hiermee de pijn verzachten door iets van schoonheid terug te geven.

Zaaglijnen

2020

Voor het ontwerp van het borduurwerk heb ik de zaaglijnen gevolgd. Als je bedenkt dat bomen leven en hoe het moet zijn om zo afgezaagd te worden, dan verdient wat overblijft dat we er nog eens naar kijken. 

Wortelen

2019

Anderhalf jaar geleden geinspireerd door de wortels van bomen is dit werk van buiten naar binnen ontstaan. Met een periode van rust om daarna letterlijk de draad weer op te pakken. Het werk is gefotografeerd voor inlijsten. 

Zacht gevallen, goed terechtgekomen

2014

Vrij borduurwerk. De rode lijnen verbeelden de chaos die plotseling kan ontstaan in het leven. Zachte ondergrond vangt je weer op. De tekst is van een lied van Stef Bos.

Klein maar fijn

2011

Borduren en weven ineen. 

Rust en structuur

2010

Geinspireerd door kunstwerken van Piet Mondriaan. 

Boven, onder, links of rechts

2011

Tweeluik. De beide werken kunnen op verschillende manieren worden opgehangen, verticaal of horizontaal.

Boven, onder, links of rechts 2

2011

Tweeluik

Streepjescode

2010

Geinspireerd door motieven op Fins servieswerk.

Geometrie

2009

Dit werk is van te voren qua motieven ontworpen. Door in verschillende richtingen te borduren is relief ontstaan. 

Mandala met rand

2006

De zeven cirkels in deze mandala zijn ontstaan na het lezen van boeken over mandala's en de betekenis van kleuren en getallen. In de ontwerpen van deze cirkels spelen deze een belangrijke rol. De achtergrond is intuitief ontstaan mede geinspireerd door wandkleed in het stiltecentrum van een ziekenhuis waar mijn vader een tijd verbleef.

Mandala

2005

Het maken van dit werk was een bijzonder proces. Op een dag in het midden begonnen en zonder ontwerp vooraf laten ontstaan.Telkens wanneer ik een 'ronde' qua kleur en vorm had afgerond gaf het een nieuwe kaleidoscopische ervaring. Het werk bestaat uit 250000 kruissteekjes en komt veel beter tot zijn recht als je het in werkelijkheid ziet. Dit kunstwerk vraagt om een bijzondere plek in een rustige omgeving.

Perzisch ajour

1982

In 1982 heb ik voor de opleiding akte K aan de pedagogische academie, een borduurwerk gemaakt in de techniek perzisch ajour. In 2015 heb ik dit werk bevestigd op een linnendoek en bewerkt met acrylwerk tot een geheel.