Combinatie technieken uit toegepaste kunst en acrylwerk

uit 2013 tot 2023 (klik op de afbeelding om het werk groter te bekijken)
stuur een bericht naar de kunstenaar

Mixed media 49

2023

Vijf lagen acrylverf in roze, paars en wit. Gecombineerde met haakwerk. Stroken haakwerk opgerold en verstevigd. En gehaakte ster in roze glanzend garen. 

Mixed media 48

2023

Acrylverf met breiwerk.

Mixed media 47

2023

Combinatie van acrylverf in pasteltinten op doek en vier mus-panelen. Op de panelen borduurwerk op houten knopen.

Mixed media 46

2023

Het geschilderde doek en het breiwerk is in dezelfde periode gemaakt als de andere grijze/rode werken. Daarna heeft het proces lange tijd stil gelegen. Ik ben gaan experimenteren met weven door het breiwerk heen. De rode rozen zijn gemaakt van schapenwol. Deze wol is eerst in vorm gebracht en daarna verstevigd met textielverharder en rood geschilderd. 

Mixed media 45

2022

In oktober 2022 heb ik een bijzonder kunstwerk overgedragen aan de opdrachtgevers ervan. Ruim een jaar geleden kreeg ik van hen de vraag om een kunstwerk te maken en daarin de kleding van hun overleden dochter te verwerken. In het maken van het  kunstwerk heb ik mij laten leiden door de wensen van deze mensen, door de kleuren en patronen van de kleding en door mijn intuïtie. Een mooi, intensief en verrassend proces wetende dat het resultaat zoveel betekenis zal hebben. Na mijn laatste bewerking werd ik overvallen door een gevoel van grote dankbaarheid dat ik dit heb mogen doen. 

Mixed media 44

2022

Mixed media 43

2021

Mixed media 40-41-42

2022

Mixed media 42

2022

Mixed media 41

2021

Mixed media 40

2021

Mixed media 39

2021

Mixed media 38

2020

In de herfst van 2020 leefde het coronavirus weer op. De chaos die ik voelde verbeeldde ik met verf op het doek. Een paar dagen later wandelde ik met een vriendin door het herfstlandschap. Zij wees mij op herfstbladeren op de grond, rood met een zwarte rand. 'Deze kleuren er mooi bij, zei ze. We raapten een aantal bladeren en samen met herfstbladeren uit mijn tuin heb ik ze verwerkt in het doek.

Mixed media 37

2020

In opdracht gemaakt ter herinnering aan moeder van vriendin. Wol en garen is gebruikt door moeder, in het werk zijn delen van door haar niet  afgebreide stukken opgenomen.  

Mixed media 36

2020

Dit werk startte ik met borduurwerk waarin ik twee garens combineerde. Ik wist dat ik het borduurwerk wilde combineren met schilderwerk, maar nog niet hoe. En toen kwam de coronacrisis waarin ik op volle kracht aan het werk ging voor de zorg. De ontspanning vond ik in mijn atelier..... en daarin ontstond dit werk wat voor mij met deze bijzondere tijd te maken heeft. 

Mixed media 35

2020

Dit werk is gemaakt in opdracht. De  opdrachtgevers waren onder de indruk van kunstwerk nr. 33, 31 en 30. In de onderlaag is stof verwerkt van een kledingstuk van de opdrachtgever. De onderlaag is opgebouwd uit zes lagen acrylverf. De witte onderlaag is een structuur van boomschors van de plataan, acrylverf, heavy gel met daar overheen geraspte speksteen. 

Mixed media 34

2019

Combinatie acrylverf en  textiel. De ondergrond is opgebouwd uit vijf lagen verf. Het textiel is verstevigd door een mengsel van acrylverf, gel en behanglijm.

Mixed media 33

2019

Combinatie van schilderwerk en boetseren. Boetseren met textiel met een mengsel van acrylverf, gel en behanglijm.

Mixed media 32

2018

Geinspireerd door een deel van een omgezaagde boom, met twee noesten van afgebroken takken. Bewerkt door deel af te schuren, te bedekken met vilt en wol en te beschilderen.

Mixed media 31

2018

Boetseren met textiel en verf. Op de achtergrond diverse lagen acrylverf met dunne textieldelen. Op de voorgrond geboetseerd met textiel, acrylverf, heavygel en behangerslijm, hoogglansvernis. 

Mixed media 30

2018

Boetseren met natuurlijk materiaal. Schors van de plataan in stukken gebroken en met acrylverf en sterke gel tot een cirkel geboetseerd. De structuur op het doek en op de schors is aangebracht met slijpsel van speksteen.

Mixed media 29

2018

Centreren. Combinatie van haakwerk, textiel en acrylverf.

Mixed media 28

2018

Centreren in balans. Acrylverf met jute. 

Mixed media 27

2018

Centreren. Verschillende structuren textiel op en onder acrylverf.

Mixed media 26

2018

Centreren, stralen als de zon. Opdracht in het kader van opleiding Kunstzinnig Dynamisch coachen. 

Mixed media 25

2018

In opdracht. Team wil collega die met pensioen gaat een kunstwerk aanbieden. De teamleden hebben materiaal aangedragen. Daarmee is de plattegrond van Arnhem weergegeven.

Mixed media 24

2017

De harmonie van het bos, in kleur en beleving.

Mixed media 23

2016

Nest van vertrouwen. Geinspireerd door het vogelnestje dat ik in de tuin vond.

Mixed media 22

2016

De achtergrond is geschilderd met acrylverf, meerdere lagen over elkaar en vervolgens met een kunststof betaalpasje lagen afgeschraapt. In het midden is een object bevestigd, gehaakt van wol en behandeld met acrylverf. De oorspronkelijke gedachte was iets met boomwortels te verbeelden, dat proces verliep niet soepel. En ineens kwam een beeld van een grote zwam op die ik in het bos had gezien.

Mixed media 21

2016

Geinspireerd door de natuur op Ameland. Allereerst met zijde sprieten helmgras op aida stof geborduurd. Vervolgens de kleuren zijde via meerdere lagen acrylverf in de achtergrond terug laten komen.

Mixed media 20

2016

Geinspireerd door de kleuren uit het logo van Kynto. In de verf is zand verwerkt. Voor het eerst met paletmes gewerkt. Na het schilderwerk op subtiele wijze lijnen geborduurd met zijde.

Mixed media 19

2016

In opdracht. De opdrachtgever heeft lappen stof en een foto van een oude trapnaaimachine aangeleverd.

Mixed media 18

2016

Meerdere lagen acrylverf. Daarna met borduurzijde dunne lijnen aangebracht.

Mixed media 17

2016

De ondergrond is een combinatie van witte behangerslijm voor glasvezelvlies, spuitbus goudverf en wit en blauwe acrylverf. Op de natte ondergrond zijn grote dennennaalden gestrooid en met goudgerande bewerkt.

Mixed media 16

2016

Geinspireerd door de zee bij Ameland. De strook op het doek is gehaakt. De achtergrond is opgebouwd uit meerdere lagen acrylverf.

Mixed media 15

2016

Deze boomschors is met enige afstand van de achtergrond op het doek bevestigd. Met het juiste licht erop ontstaat een schaduweffect.

mixed media 14

2016

Een werk dat per toeval is ontstaan. De ondergrond is een combinatie van witte behangerslijm, witte acrylverf en een goudverf uit een oude spuitbus. In deze dik opgebrachte laag heb ik houtsnippers gegooid die ik vond tijdens een wandeling op Ameland. Het werk had een aantal dagen droogtijd nodig. Tot mijn verrassing zijn de verschillende materialen waarschijnlijk een chemische verbinding aangegaan waardoor de lichtgroene kleur ontstond. 

Mixed media 13

2016

Op de achtergrond acrylverf met enkele stenen uit Zweden. Daarop is een nest vorm gegeven door een gehaakt netwerk opgevuld met vilten kokertjes. In het midden van het nest zijn enkele veertjes te zien. Ontstaan in een proces van loslaten en opnieuw beginnen. Toen ik het werk klaar was, klonk zeer treffend 'Verstild in steen' van Stef Bos.

Mixed media 12

2015

Berkenbast met acrylverf, met in het midden een knop van kleine kralen.

Mixed media 11

2015

Acrylverf met textiel. De diverse stoffen met structuur en/of duidelijke print zijn in cirkels geknipt.

Mixed media 10

2015

Bast verrast: een gedroogde bast van een beukenboom is beschilderd met acrylverf. De kleuren komen terug in de achtergrond. Het werk kan horizontaal en verticaal worden opgehangen.

Mixed media 9

2015

Acrylverf met enkele zijde draden en satijn lint.

Mixed media 8

2015

De inspiratiebron voor dit werk was Zweden.

Mixed media 7

2015

Acrylverf met één subtiele draad zijde. Dit werk verbeeldt doorbraak waarbij het aan de waarnemer is om te bepalen aan welke kant zij zich begeeft. 

Mixed media 6

2014

Met behulp van wat er zoal op tafel ligt (theezakje, mandarijnschil,tissue, verfrest uit de verfbus) is de verf bewerkt. 

Mixed media 5

2014

Acrylwerk met stofstalen. 

Mixed media 4

2014

Gemaakt tijdens proces van reflectie.

Mixed media 3

2014

In opdracht: moeder aarde. Gebruikte textiel is door opdrachtgever aangereikt.

Mixed media 2

2013

Ruimte tussen de regels, opdracht tijdens Leerplaats voor organiseren 3.0.

Mixed media 1

2013

Ondergrond figuratief schilderwerk in acrylverf. Bovenlaag textiel, naaldwerk en acrylverf.